Kycklinggryta a la Johanna.
Den nya rätten jag testade ikväll blev himmelskt, så här kommer receptet...;-)
Detta behövs...
* 1 kg kycklingfilé
* 2.5 dl matlagningsgrädde
* 2.5 dl vispgrädde
* 1 burk creme fraiche
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* ½ röd chilifrukt
* soltorkade tomater i olja
* 1 påse färsk spenat
* 1 köttbuljongtärning
* ½ dl sweetchilisås
* ½ dl Thai Kinesisk soya
* 1 msk flytande honung
* ½ msk socker
* 1 dl rapsolja
* 2 msk grillkrydda
* 1½ tsk paprikapulver
* 1½ tsk grovmalen svartpeppar
* smör att steka i
Gör såhär...
1.
Börja att göra marinaden.
Blanda ihop olja, chilisås, soya, grillkrydda, svartpeppar, paprikakrydda och smula ner buljongtärningen i en skål.
2.
Skär dom halvtinade kycklingfiléerna i tunna skivor.
Blanda ner kycklingen i marinaden.
Låt stå i kylskåp minst 1 timme.
3.
Hacka lök, vitlök och chili.
4.
Stek lökblandningen med smör i en stekpanna.
Tillsätt socker och honung.
5.
Tillsätt kycklingen och låt allt puttra tills vätskan i marinade har kokat in.
6.
Strimla dom soltorkade tomaterna och blanda ner i stekpannan.
7.
Häll i matlagningsgrädden, grädden och creme fraichen.
Rör runt så det blandas ordentligt.
8.
Låt grytan småputtra medans pastan kokar enligt anvisning.
9.
Blanda i den färska spenaten precis innan servering.
Vänd ner så allt blandas.
10.
Upp på tallrik direkt och servera...
Mmmmm...smaklig måltid!!
♥
Detta behövs...
* 1 kg kycklingfilé
* 2.5 dl matlagningsgrädde
* 2.5 dl vispgrädde
* 1 burk creme fraiche
* 1 gul lök
* 2 vitlöksklyftor
* ½ röd chilifrukt
* soltorkade tomater i olja
* 1 påse färsk spenat
* 1 köttbuljongtärning
* ½ dl sweetchilisås
* ½ dl Thai Kinesisk soya
* 1 msk flytande honung
* ½ msk socker
* 1 dl rapsolja
* 2 msk grillkrydda
* 1½ tsk paprikapulver
* 1½ tsk grovmalen svartpeppar
* smör att steka i
Gör såhär...
1.
Börja att göra marinaden.
Blanda ihop olja, chilisås, soya, grillkrydda, svartpeppar, paprikakrydda och smula ner buljongtärningen i en skål.
2.
Skär dom halvtinade kycklingfiléerna i tunna skivor.
Blanda ner kycklingen i marinaden.
Låt stå i kylskåp minst 1 timme.
3.
Hacka lök, vitlök och chili.
4.
Stek lökblandningen med smör i en stekpanna.
Tillsätt socker och honung.
5.
Tillsätt kycklingen och låt allt puttra tills vätskan i marinade har kokat in.
6.
Strimla dom soltorkade tomaterna och blanda ner i stekpannan.
7.
Häll i matlagningsgrädden, grädden och creme fraichen.
Rör runt så det blandas ordentligt.
8.
Låt grytan småputtra medans pastan kokar enligt anvisning.
9.
Blanda i den färska spenaten precis innan servering.
Vänd ner så allt blandas.
10.
Upp på tallrik direkt och servera...
Mmmmm...smaklig måltid!!
♥
Kommentarer
Postat av: Sandra
Mums!!
Det lät riktigt smaskigt. Måste jag prova någon dag.
Kram
Postat av: Mamma
Låter supergott, ska prova det imorgon.
Kram mamma
Postat av: Cattis
Åt detta i går, gud så gott!
Jag lånar en bild och länkar till dig, hoppas det är ok!
Puss & Kram
Trackback