Turbosnabb filmjölkslimpa.
På begäran kommer nu receptet på detta underbara bröd igen...:-)
(1 brödform)
Börja med att blanda detta i en bunke...
* 4½ dl filmjölk
* 1 dl mörk sirap/brödsirap
Blanda därefter i...
* 1 dl vetekross
* 1 dl rågkross
* 1 dl havregryn
* 2½ dl grovt rågmjöl
* 3 dl vetemjöl
* 1 dl linfrön
* 1 dl solroskärnor
* 1½ tsk salt
* 1½ tsk bakpulver
* 1½ tsk bikarbonat
* 2 tsk brödkryddor
* 1 dl hackade torkade aprikoser
* 1 dl russin
Blanda runt alltsammans ordentligt...
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda i ca 45 minuter på 225 grader.
KLART!!
Låt svalna en stund innan Ni skär upp det.
♥
Gu va gott!! Va kul att du bakar detta jättegoda bröd fortfarande!
Svar: Hej gumman!
Nästa vecka passar onsdag bäst för min del =)
Hoppas de andra kan då med.
Ja, det är tråkigt när de är sådär sjuka. Hoppas det går över snart.
Kramar