Mjuk kanelkaka.
Den här kakan blev lite "julig" sådär.
Mycket god i smaken, lagom mjuk och fluffig...:-)
(10-12 bitar)
* 2½ dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 msk malen kanel
* 3 ägg
* 2 dl strösocker
* 75 g smör eller margarin
* 1 dl vatten
* cocos (till att "bröa" formen med)
Garnering:
* 1 liten påse flagad mandel
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
2.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
3.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölblandningen.
4.
Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp.
Rör ner det i smeten.
5.
Häll smeten i formen, strö på mandeln.
6.
Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan svalna på galler.
♥
Mycket god i smaken, lagom mjuk och fluffig...:-)
(10-12 bitar)
* 2½ dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 msk malen kanel
* 3 ägg
* 2 dl strösocker
* 75 g smör eller margarin
* 1 dl vatten
* cocos (till att "bröa" formen med)
Garnering:
* 1 liten påse flagad mandel
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.
2.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
3.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölblandningen.
4.
Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp.
Rör ner det i smeten.
5.
Häll smeten i formen, strö på mandeln.
6.
Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan svalna på galler.
♥
Kommentarer
Postat av: Camilla
Åh så goda båda sorterna ser ut!
Trackback