Mjuk kanelkaka.

Den här kakan blev lite "julig" sådär.
Mycket god i smaken, lagom mjuk och fluffig...:-)



(10-12 bitar)
* 2½ dl vetemjöl
* 2 tsk bakpulver
* 1 msk malen kanel
* 3 ägg
* 2 dl strösocker
* 75 g smör eller margarin
* 1 dl vatten
* cocos (till att "bröa" formen med)

Garnering:
* 1 liten påse flagad mandel



1.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant.


2.
Blanda mjöl, bakpulver och kanel.

3.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner mjölblandningen.

4.
Smält matfettet och häll i vattnet, låt det koka upp.
Rör ner det i smeten.

5.
Häll smeten i formen, strö på mandeln.


6.
Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan svalna på galler.




Kommentarer
Postat av: Camilla

Åh så goda båda sorterna ser ut!

2010-11-25 @ 07:40:40
URL: http://shopalot.blogg.seg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0