Saltängsbullar.

Mycket goda bullar...favoriterna faktiskt!!

* 5 dl mjölk
* 50 g jäst
* 200 g margarin
* 1¾ dl vit sirap eller 2¼ dl strösocker
* 11-12 dl vetemjöl
(behövs lite mer, man får gå på känn...)

Fyllning:
200 g margarin
1½-2 tsk salt
½-1 dl strösocker

1.
Smula sönder jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, värm till 37 grader.
Häll degspadet i bunken och blanda till jästen löst sig.

2.
Häll i sirap och mjölet och blanda ordentligt.
Se till att degen inte blir för hård.

3.
Låt jäsa i 30 minuter.

4.
Kavla ut degen ganska tunt.
Bred på margarin och strö på socker/salt-blandningen.
Rulla ihop till en rulle och skär i 1½ cm-tjocka skivor.
Placera på smord långpanna i raka rader, och gärna kanska tätt.

5.
Låt jäsa 30 minuter.
Grädda i 225° (varmluft) tills bullarna fått fin färg.

6.
När de svalnat - pensla med smör och doppa i strösocker


Mmmm...


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jättefina! Har ätit saltängsbulle från Nelinskonditoriet idag och de ser exakt likadana ut som dina.

2010-08-20 @ 14:43:58
Postat av: Cattis

Mums!



Jag ska snart köpa mig en bakmaskin så då måste jag nog testa det där receptet!



Puss o kram

2010-08-20 @ 15:36:56
URL: http://minajochjag.blogspot.com
Postat av: Sandra

Dom där bullarna är riktigt goda. kul med receptet. Ska kanske prova dessa någon dag =)

2010-08-20 @ 21:39:14
URL: http://sandranilsson.blogg.se/
Postat av: johanna

Låter supergott :)

Nu vart jag verkligen supesugen på bullar...



Kram från mig och Lamin;)

2010-08-21 @ 00:54:26
URL: http://jojeslife.blogg.se/
Postat av: Fia

Underbara bullar! Nu ska här bakas....ska bara köpa en till frys ;)

2010-08-22 @ 01:15:21
URL: http://www.fiasvra.blogspot.com
Postat av: Matilda

De blev jättefina! Jag jobbar på Nelins och gör saltängsbullar varje dag och detta recept är faktiskt godare ;)

2014-02-23 @ 18:15:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0